• Gerardus Sleeubus Stamvader van de Belgische Sleebus en Flebus families. Getuige bij zijn eerste huwelijk was Willem Sleeubus., die een broer van hem zou kunnen zijn. We vinden hem mogelijks als Sleeubus Guillelmus x ca 1630 met Judoca Zegers in Wolvertem. Gerardus zijn voorouders kwamen vermoedelijk vanuit de regio Keulen naar de streek Mechelen / Antwerpen. We vinden oa Cecilia Licker į 20 juli 1603 in Mechelen (par. OLV over de Dijle), dochter van Cecilia Van Sleebus x Andreas Licker afkomstig uit Keulen.
 • Joannes Sleeubus (Sheibus) Zoon van Martinus, oudste zoon van Gerardus Sleeubus, wijkt uit naar Hoboken. Zijn afstammelingen vormen de Scheibus-tak. De naam sterft echter uit omdat sommigen terug overgaan op de naam Sleebus of Flebus.
 • Christophorus Sleeubus (Fliebusch) Kleinzoon van Martinus, oudste zoon van Gerardus Sleeubus. Hij wijkt uit naar Wilrijk. Zijn afstammelingen vormen de tak Flebus.
 • Jean Joseph Fleebus Bankiersfamilie uit Antwerpen. Men vindt afstammelingen in Londen, Rio de Janeiro (BraziliŽ) en Parijs. De overgang van Sleebus naar Flebus gebeurde waarsch. onder invloed van de Franse taal. Het exact verband met de afstammelingen van Gerardus Sleeubus moet nog opgezocht worden.
 • Giuseppe Flebus Ca1800 vinden we een Flebus families rond Palmanova in het noorden van ItaliŽ. Maar hun aanwezigheid moet reeds van vroeger zijn omdat we in de zelfde streek een Francesca Flebus (#21969) vinden geboren in 1688 en zelfs in de 15de eeuw een Francesch Flebus in Gagliano. Hier ook zou de overgang Schlebusch naar Flebus kunnen gebeurd zijn oiv een romaanse taal (italiaans). Waarschijnlijk zijn er verschillende families vanuit Noord-Duitsland en/of eventueel BelgiŽ hier terecht gekomen.
 • Dierick Sleebus Zijn kleindochter Anna trouwt met een Petrus Moerentorf (Moretus), kleinzoon van de beroemde Antwerpse Plantijn-Moretus drukkersfamilie. - Zijn zoon Hans week waarschijnlijk uit als diamantslijper naar Hanau bij Frankfurt.
 • Alwyn Schlebusch Alwyn Schlebusch, vicepresident in Zuid-Afrika. Hij was afkomstig van een Schlebusch familie uit Keulen die rond 1700 uitweek naar Amsterdam en rond 1800 in Zuid-Afrika terecht kwam. Zijn familie was verwant met de familie Vorster in Zuid-Afrika.
 • Carina Schlebusch : Carina Schlebusch is een kleindochter van Alwyn Schlebusch. Zij is afgestudeerd als genealoog en doctoreert over het gebruik van DNA-analyse in de genealogie. Haar voorouders zijn afkomstig van een Schlebusch-familie uit Keulen, die in de 18į eeuw langs Holland uitweek naar Zuid-Afrika. De voorouders van Gerardus Sleeubus kwamen waarschijnlijk ook uit Keulen. Het zou dus interessant zijn om het y-Dna, wat door gegeven wordt langs de mannelijke kant, te vergelijken met dat van de Schlebusch-familie in Zuid-Afrika. Meer uitleg over dit soort y-Dna onderzoek vindt je onder de knop y-Dna
 • Derk Slebos In Nederland vervormt de naam Schlebusch zich gewoonlijk tot Slebos. Ze kwamen uit Duitsland uit de grenstreek met NordRheinWestphalen, de basis van alle Schlebusch families. De afstammelingen van Derk Slebus zijn langs zijn vrouw verwant met de stichter van het protestantisme Martin Luther.
 • Evert Sleebos (Slebes) Evert Sleebos (Slebes)was afkomstig van Kleef (Kleve) in Duitsland thv Nijmegen. Op 10 augustus 1765 komt hij als soldaat met het schip "Vreedenhoff" aan in IndonesiŽ. Hij wordt er sergeant te Pasoeroean (Oost-Java). Men vindt hem als getuige in 1786 en oktober 1807.
  Hij had tenminste acht geadopteerde kinderen. Waarschijnlijk waren dit kinderen van indonesische vrouwen. De families Sleebos zijn dan ook talrijk in Oost-Java en zijn van gemengde afkomst. Een tak trouwt ook nog met een chinese.
 • Lentzis von Schlebusch De naam Schlebusch is terug te voeren tot het dorp Schlebusch. Een van de eerste naamdragers die we vonden was Lentzis von Schlebusch. De adelijke familie von Schlebusch zu Schlebusch bezat de ridderzetel van de gemeente Schlebusch. Vanuit dit dorp komen waarschijnlijk alle naamdragers met de familienaam Schlebusch, Sleebus, Flebus etc Ze zijn daarom niet noodzakelijk rechtstreekse afstammelingen van deze adelijke familie.
 • Egied Maes brouwer Egied Maes was de stichter van de brouwerij Maes te Waarloos, die hij naliet aan zijn zonen Ferdinand en Theofiel. Hťlene Maes, dochter van zijn zoon Frans Maes, graanhandelaar, trouwde met de arts J. Godefridus Sleebus uit Puurs. Maar voor nog 2 andere zonen August te St-Kathelijen Waver en Leopold te Bouchout kocht Egied Maes ook een brouwerij. Die brouwerijen werden verkocht of hielden op met brouwen tussen 1920 en 1930.